mbit 20 Internet hastighed
kr. 400 Pris om måneden
Download
Upload
Binding
Oprettelse
Pris pr. mdr.
Pris for 6 mdr.
30 Mbit. Download
0 Mbit. Upload
1173,- Vælg

Fiberbredbånd

Fiberbredbånd er en teknologi, der er for alvor er på vej frem i Danmark, hvor vi kan se, at stadig flere husstande får tilknyttet fibernet .

Den største fordel ved fiberbredbånds er kapaciteten. Hvis du har bredbånd via  en telefonlinje (kobbertråd) vil der være en fysisk maksimumkapacitet for hastigheden på dit bredbånd. Men med fiberkabel har ingen øvre grænser, hvor det er op til leverandøren , hvor meget båndbredde du kan få. En anden åbenlys fordel er, at fiberbredbånd er meget mere stabilt end ved almindeligt- eller mobilt bredbånd.

fiberbredbånd

Penge at spare ved pakkeløsninger

På grund af den enorme kapacitet en fiberbredbåndsforbindelse, vil du ofte kunne købe fordelagtigt pakkeløsninger. Det betyder, at du kan bestille tv, telefoni og bredbånd i én pakke fra en leverandør og spare mange penge ved at købe det hele ét sted.

Ulemper ved fiberbredbånd

Den største ulempe ved fiberbredbånd er de store etableringsomkostninger. Installationsomkostningerne på fibernet er nemlig langt højere end ved almindeligt bredbånd, da der skal trækkes dyre kabler ned til din husstand. En anden væsentlig ulempe er det faktum, at leverandøren har monopol på det internet, som du forbinder dig med. Det forholder sig nemlig sådan, at hvis du er utilfreds med dit produkt, kan du ikke bare udskifte din leverandør, da det kun er den pågældende udbyder, der kan benytte sig at de installerede kabler.

Fibernet til erhverv

Fiberbredbånd er meget populært blandt virksomheder, da kapaciteten tillader, at rigtig mange bruger kan være online på den samme forbindelse. Det er samtidig en mere stabil forbindelse, der er ikke svinger på samme måde som eksempelvis mobilt bredbånd, der ikke kan anbefales i erhvervsøjemed.

Teknisk forklaring af fibernet

Fibernet transmitterer datasignaler hjælp lys, der kører med lysets hastighed. Fibernet har næsten ubegrænset kapacitet og kommer næsten altid som en synkront produkt, hvilket betyder, at download- og uploadhastigheder er lige store. Det er dit udstyr og din udbyder, der sætter grænsen for den hastighed, som du kan få.

Vi tilbyder prissammenligning på fiberbredbånd

Få et overblik over danske priser på fiberbredbånd.

Hvad er fibernet?

Fibernet består af lyslederkabler –  i modsætning til kobberkabler ved almindeligt bredbånd. Disse lyslederkabler kan sende data langt hurtigere igennem ledningerne og giver mulighed for markant højere internethastigheder. I takt med at behovet stiger for større hastigheder er fibernet blevet meget mere populært – særligt i forbindelse med erhverv, hvor mange skal kunne være online samtidig.

Udover hurtigt internet kan fiberbredbånd også leverere en mere stabil forbindelse end eksempelvis mobilt bredbånd. Endvidere er det særligt anvendt i erhvervssammenhæng